Експерт оцінив, навіщо Путіну потрібні солдати КНДР / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, 28 бригада

Потреба в людському ресурсі для продовження війни залишається пріоритетною у Путіна. На цьому акцентував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи інформацію про можливе відправлення північнокорейських солдатів на війну в Україну.

"Найближчими місяцями, а особливо у 2025-му році контингент російських окупаційних військ буде гіпертрофовано поповнюватися людським ресурсом, яким здебільшого і воюватиме Росія", - вважає експерт.

У зв'язку з цим, на його думку, "цілком логічною" є поява бойових підрозділів із солдатів КНДР у складі російських окупаційних військ. Хоча це більш проблематично, ніж комплектація ними інженерних бригад через мовний бар'єр, зазначив оглядач.

Він додав, що "логічним" для росіян було б розміщувати північнокорейські підрозділи в тиловій, прикордонній зоні або на тимчасово окупованих територіях.

"З іншого боку, гостра потреба в людях на тлі нарощування піхотної компоненти у 2025 році може змусити кидати ці сили на лінію бойових зіткнень", - вказав Коваленко.

Читайте також: