13 жовтня в Україні очікується нестабільна погода з туманами, дощами та заморозками / фото ua.depositphotos.com

У неділю, 13 жовтня, в Україні очікуються заморозки, туман, дощі, грози та сильні порви вітру. Про негоду розказала синоптикиня Наталка Діденко:

"13-го жовтня в Україні очікується нестійка неоднорідна погода".

Так, за прогнозом синоптикині, на правобережжі буде переважно сухо, але через тумани видимість погіршуватиметься до 300-500 метрів. 

"На Лівобережжі - дощі через атмосферний фронт, часом сильні, часом із грозами. І ще надвечір у неділю нова порція дощів дістанеться Рівненщині та Львівщині", - прогнозує Наталка Діденко.

Також, за її прогнозом, сильний вітер завтра передбачається у східних областях України та в Приазов'ї, до штормових поривів 15-20 м/с.

Найближчої ночі, за її даними, на заході заморозки 0...-3 градуси, на решті території України буде тепліше, +5...+12 градусів.

Вдень у неділю очікується +12...+17 градусів, а на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині, Черкащині та навіть подекуди на Дніпропетровщині вдень лише +9...+13 градусів. 

Також синоптикиня попередила про заморозки наступного тижня:

"За орієнтовними прогнозами, заморозки ймовірні у західних, північних та центральних областях 17, 18 та 19 жовтня! Візьміть це до уваги".

Погода у Києві - прогноз

У столиці неділя буде холодною. Вночі, за даними Наталки Діденко, температура знизиться до +8...+10 градусів, а вдень буде +12...+14 градусів. Без серйозних опадів.

"Заморозки на Київщині можливі 17-18 жовтня", - повідомила Наталка Діденко.

Заморозки в Україні

Вночі 13 жовтня на заході України очікуються заморозки на грунті, через що оголошено І рівень небезпечності.

У Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях очікуються сильні заморозки у повітрі 0°...-3°. Через це у вказаних областях оголошено ІІ рівень небезпечності.