У Чернівцях вирішують долю священнника, який розповсюджував ідеї Білого братства

У Чернівцях вирішують долю священнника, який розповсюджував ідеї Білого братства
На протоієрея чекають висновки комісії
catholicus.org.br
A A A
Протоієрей Василь Курилик захопився ідеями Аллатри і активно пропагує їх серед населення і навіть священства 
 
З благословення його святості, святішого Патріарха Філарета в Чернівецькій єпархії проведено засідання комісії на предмет діяльності священика Василя Курилика в організації окультного спрямування Аллатра. 
Як зазначає сайт Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ КП, нікому не секрет, що протоієрей  Василь Курилик захопився ідеями Аллатри і активно пропагує їх серед населення і навіть  священства.
Це питання тривалий час вивчалося патріархією і нарешті було вирішено комісійно дослідити справу. У склад комісії увійшли митрополит Львівський і  Сокальський Димитрій і архієпископ Тернопільський і Бучацький Нестор. На засідання комісії прийшли члени єпархіальної ради Чернівецької єпархії та священики, які засвідчили, що отець Василь Курилик поширював ідеї Аллатри і пропонував долучатися до цієї організації.
Доведено, що він незаконно, без відома єпархіального управління представлявся у офіційних органах місцевої влади від Чернівецької єпархії з метою отримання дозволу на встановлення пам’ятника у міському парку ім. Тараса Шевченка в Чернівцях. Комісія засудила такі дії і встановила, що отець Василь може діяти лише у межах своєї канонічної території парафії.  Сьомий Вселенський собор, скликаний православними ієрархами, утвердив канони про написання ікон, а за ними пам’ятник отця Курилика не відповідає канонам Всесвітнього собору.
На засідання комісії прибув і сам отець Василь з групою підтримки парафіян і адептів Аллатри. Він спробував переконати ієрархів, що ЧБЄ перешкоджає встановленню пам’ятника. Але ієрархи були вражені фанатичністю отця Курилика. Свої висновки комісія подасть до Патріархії.
У Чернівцях вирішують долю священнника, який розповсюджував ідеї Білого братства

Немає коментарів:

Дописати коментар