ЧНУ потрапив у ТОП-10 найпопулярніших університетів України


ЧНУ потрапив у ТОП-10 найпопулярніших університетів України
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича
Фото з відкритих джерел
A A A
Чернівецький університет посів 8-му позицію у рейтингу 
 
Міністерство освіти і науки назвало десятку найпопулярніших вищих навчальних закладів під час цьогорічної вступної компанії, де у верхівці опинилися два столичних і один львівський виші. Про це повідомили у прес-службі Міносвіти.
"Під час вступної кампанії 2017 року найпопулярнішими серед вступників стали КНУ ім. Тараса Шевченка, НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" та ЛНУ ім. Івана Франка", - йдеться у повідомленні.
Як повідомили у міністерстві, у КНУ подали 58 тис. 851 заяву від 27 тис. 112 вступників, у КПІ – 50 тис. 226 заяв від 20 тис. 952 вступників, у ЛНУ – 48 тис. 937 заяв від 22 тис. 790 вступників.
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича також потрапив до рейтингу. Він посів 8-му позицію (27 тис. 633 заяв від 13 тис. 257 вступників).
- Цей рейтинг свідчить, що, попри поширену думку, багато вступників обирають не лише столичні виші, а й регіональні – у Львові, Чернівцях, Харкові. Причому, цю тенденцію ми спостерігаємо не перший рік. Приміром, торік у рейтингу Топ-10 був Кам'янець-Подільський національний університет, непогані позиції також завжди має ДНУ імені Олеся Гончара, – відзначив директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.
ЧНУ потрапив у ТОП-10 найпопулярніших університетів України

Немає коментарів:

Дописати коментар