Суд в анексованому Криму засудив журналіста Семена до 2,5 років умовного ув'язнення

Журналіст Микола Семена, фото з архіву
Радио Свобода
Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя в п'ятницю, 22 вересня, оголосив вирок кримському журналістові Миколі Семена.


Як повідомляє "Крим. Реалії", журналісту призначено покарання у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном у 3 роки і забороною займатися публічною діяльністю.
Вирок зачитала суддя Залізничного районного суду Сімферополя Наталія Школьна. Визнаючи Семену винним, суддя послалася на право націй на самовизначення і заявила, що події весни 2014 року в Криму відповідають міжнародному праву.
"Конституція має вищий статус і поширюється на всю територію Росії", – зазначила суддя. Отримання російського паспорта Семеною суддя розцінила як підтвердження ним "російської приналежності Криму".
Напередодні Микола Семена виступив у суді із заключним словом і заявив, що якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це позначиться на всій журналістиці в Росії.
Прокурор 18 вересня вимагав для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки та позбавленням права займатися будь публічною діяльністю протягом трьох років.
Нагадаємо, кримське управління ФСБ навесні нинішнього року порушило стосовно Семени справу за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинені з використанням ЗМІ або інтернету). Приводом, як з'ясувалося згодом, стала стаття журналіста під заголовком "Блокада - необхідний перший крок до звільнення Криму".
Відзначимо, раніше в Криму було винесено вироки стосовно активних представників кримських татар - Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.
Джерело: 112.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар