Сили оборони України просунулися в районі Липців на Харківщині, росіяни мають успіхи у Вовчанську та в Торецьку — ISW

Росіяни просунулися в центрі Вовчанська під час штурму 30 вересня (Фото:128 ОГШБр / Генштаб ЗСУ / Facebook)

Росіяни просунулися в центрі Вовчанська під час штурму 30 вересня (Фото:128 ОГШБр / Генштаб ЗСУ / Facebook)

Російські війська просунулися в районах Вовчанська Харківської області, Кремінної Луганської області та в Торецьку на Донеччині, тоді як Сили оборони України провели успішну операцію на північ від населеного пункту Липці Харківської області, ідеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) у п’ятницю, 4 жовтня.

Аналітики, проаналізувавши опубліковані геолокаційні кадри, вважають, що на Донеччині російські війська нещодавно просунулися біля Нелипівки — на південь від Торецька. Також окупанти провели комбіновані механізовані та піхотні атаки невказаного та невизначеного розміру біля Ню-Йорка на Торецькому напрямку.

ISW
Фото: ISW

Також фіксується просування російських військ на південному сході Максимільянівки. Окупанти, ймовірно, захопили селище Гостре і продовжили операції біля Георгіївки.

У Харківській області, за даними ISW, фіксується просування росіян у Вовчанську. Геолокаційні кадри від 3 жовтня показують, що російські війська просунулися вздовж вулиць Колокольцева і Пушкінської в центрі Вовчанська під час штурму 30 вересня.

ISW
Фото: ISW

Харківська група військ України повідомила, що Сили оборони нещодавно провели успішну операцію і захопили сім російських позицій на північ від Липців (на північ від Харкова).

У Луганській області, за даними аналітиків, війська армії окупантів підтвердили просування в районі Кремінної - уздовж лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна 4 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, вказують на те, що російські війська просунулися на північний схід від селища Терни.

Редактор: Юлія Рябовіл

Немає коментарів:

Дописати коментар