"Дуже сумуємо за ним": у Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому Герою ФОТО

 


У Чернівцях на фасаді Чернівецького ліцею №14 відкрили меморіальну дошку полеглому військовику Сергію Скворцову. Воїн навчався у цій школі.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.



Читайте також: На війні за два дні загинули двоє товаришів із Чернівців

На відкриття та освячення дошки зібрався весь ліцей, родина загиблого та небайдужі чернівчани.











"Він народився й виріс на Буковині, дуже любив цю землю. У дитинстві, як і всі хлопці, жвавий, деколи був забіякою, але ніколи не відмовляв у допомозі. Сірожу в кінці 90-х призвали в Нацгвардію. Служив у Дніпрі. Пам'ятаю, приїхав до нього в гості, а командування про нього відгукувалося тільки позитивно та говорило хороші речі. Ми були шоковані, коли він пішов добровольцем АТО. Звільнившись, поїхав заробляти гроші за кордон.





Він мав усі документи на проживання там і міг залишитися в Німеччині. Проте коли почалася війна, він одразу повернувся і пішов добровольцем на війну. Востаннє я його бачив, коли проводжав на вокзалі, і плакав. Він мені: "Дядьку, чого ви плачете? Все буде добре". Він любив свою родину до без тями та в останні часи, коли ми з ним спілкувалися, що родина - найголовніше. Ми дуже сумуємо за ним..." - каже рідний дядько Героя Олександр Тихомирів.









Що відомо про Сергія Скворцова

Сергій народився 24 квітня 1981 року в місті Чернівці, Чернівецької області. З 1988 по 1997 рік навчався у загальноосвітній школі №14 у рідному місті. У 1997 році вступив до Чернівецького технікуму залізничного транспорту. Восени 1999 року був призваний до лав Національної гвардії України та проходив службу у Дніпрі.

З початком АТО у липні 2014 року добровільно вступив до Збройних Сил України і служив до 2015 року. Після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року він повернувся з-за кордону, щоб захистити свою Батьківщину.

Сергій боровся проти держави-агресора у складі 37-го окремого стрілецького батальйону, обіймав посаду головного сержанта — командира 3-го стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти. Загинув під час виконання бойового завдання 19 лютого 2023 року в Донецькій області. Похований 24 лютого 2023 року на Центральному цвинтарі Чернівців. Нагороджений медаллю "На славу Чернівців" посмертно. Має нагрудні знаки "Учасник АТО" та "Ветеран війни".



Немає коментарів:

Дописати коментар