Як покарають військового за публічне СЗЧ?

 

Боєць 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергій Гнезділов
Боєць 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергій Гнезділов
  • Як відреагує влада на публічне СЗЧ ?

Правоохоронці затримали військовослужбовця, який публічно заявляв про самовільне залишення служби, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Йдеться про бійця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова. Він підтвердив у своїх соцмережах, що самовільно покинув службу.

Це сталося 21 вересня. Сергій Гнезділов, який у 2019 році долучився до лав ЗСУ, самовільно залишив військову частину й оголосив про це публічно, щоб, за його словами, привернути увагу до необхідності ротацій для піхоти, а також до відсутності чітких термінів для служби.

У 56-ій ОМПБр призначили службове розслідування та заявили, що військовий «вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення».

Думки у суспільстві щодо вчинку Гнезділова розділилися.

Яке покарання влада готує для військового, що наважився публічно говорити на непопулярну тему? І як в Україні комплексно планують вирішувати проблему СЗЧ та дезертирства?

  • Чому заговорили про державний переворот в Україні?

Володимир Зеленський 9 жовтня в Хорватії сказав, що Україна намагається завершити війну «в справедливий спосіб». Про це він заявив на спільній пресконференції на третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа», зауваживши, що Формула миру у листопаді буде готова з усіма умовами. Водночас Зеленський визнав, що виникає питання, як змусити Росію взяти участь у саміті та виконувати цю Формулу миру.

Попри те, що на Заході все частіше звучать заяви про мирну угоду, «існує реальна ймовірність того, що будь-який компроміс зараз просто призведе до більших проблем», зазначає Forbes. А саме – після укладання мирної угоди з РФ «в Україні може статись державний переворот», пише видання.

Йдеться про те, що нібито Президента України можуть змусити поступитися окупованими територіями в обмін на обіцянки вступу до НАТО.

«До того часу, коли НАТО розпочне виконання, ультранаціоналістичні елементи армії повстають і влаштують переворот проти Зеленського за те, що він віддав Донбас і Крим», – пише Forbes. Засуджуючи переворот, Захід лише посилить розкол у країні. Тим часом Путін займеться своєю пропагандою проти і Зеленського, і Заходу, додає Forbes.

Чи так це і на якому етапі зараз розмови про можливі переговори між РФ і Україною?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Немає коментарів:

Дописати коментар