У Києві викрито агропідприємця, який ошукав свого бізнес-партнера на 25 млн грн. ФОТО

 

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру підприємцю агропромислової галузі за фактом шахрайства в особливо великих розмірах.

За даними слідства, підозрюваний організував шахрайську оборудку для заволодіння коштами свого бізнес-партнера. Він запропонував знайомому інвестувати у спільний бізнес під відсоток від реалізацій для отримання надприбутків. Відповідно до розробленого плану мав купувати у фермерів сільгосппродукцію, продавати її промисловим заводам дорожче, а отриману різницю ділити порівну. 

Підприємець, зловживаючи довірою свого бізнес-партнера, упродовж 2023 року отримував гроші, які нібито «інвестував» у розвиток спільної діяльності. За рік ця сума склала 530 тис доларів США, що еквівалетно близько 25 млн грн.

Водночас отриманий від реалізації агропродукції прибуток підозрюваний не поспішав віддавати «інвестору». Свої дії мотивував тим, що гроші повинні «працювати» на бізнес, тому вони будуть вкладені в наступний проєкт.

В одному з епізодів після виконання контракту з продажу продукції прибуток партнерів склав по 160 тис доларів США.

У загальному розмір «інвестицій» становив 20-330 тис доларів США.

Слідство встановило, що упродовж останніх років підозрюваний не мав офіційного доходу, але в 2023 році придбав коштовне рухоме та нерухоме майно, що підтверджує факт використання отриманих від бізнес-партнера коштів на власні потреби.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 10 млн грн. 

У межах кримінального провадження встановлюється причетність фігуранта до інших епізодів протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у місті Києві, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НПУ.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Немає коментарів:

Дописати коментар