Єгор Чернєв розповів, як ідуть справи із дозволом на удари по РФ західною зброєю / фото УНІАН, Ратинський Вʼячеслав

Кілька тижнів тому у ЗМІ було чимало інформації про те, що Україна скоро отримає дозвіл на удари по Росії західним далекобійним озброєнням, бо рішення вже ухвалене і залишилося лише його озвучити. Проте такий дозвіл досі не надано. 

"Я зі своїх джерел, від друзів-конгресменів також чув про те, що рішення прийняте – воно вже на столі і воно має бути озвучено. Навіть спілкуючись з американськими журналістами, вони казали, що від їхніх джерел із Білого дому також є інформація, що рішення прийнято. Але щось сталося, і тут цікавіше – що саме", – пояснив в етері телемарафону народний депутат, заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв. 

Тут питання не в загрозах та погрозах з боку РФ, каже чиновник. Він наголосив, що "ми це все бачили і чули", і так само наші партнери.

"Чесно кажучи, вірогідність застосування ядерної зброї вони самі визнають як дуже малоймовірну" – додав він.

Чернєв висловив припущення, що анонсування рішення щодо дозволу на удари по РФ могло бути певною мірою інструментом впливу західних партнерів на РФ – у тому числі, публічного – щоб країна-агресорка пішла на поступки.

"Можливо, вона пішла на поступки в чомусь, чого ми поки що не знаємо. Тут геополітика. Може бути від інтересів Сполучених Штатів в Сирії до якихось питань, що стосуються України. Можливо, якось зменшила РФ свої апетити щодо України і сказала, що вони кудись далі не підуть, або щось не зроблять. Тут можна тільки гадати", – зазначив він.

Читайте також: