У Чернівцях водоканал відключає боржникам воду: значна частина у приватних будинках

 



Понад 5 тисяч споживачів з лютого отримали повідомлення про припинення водопостачання.

Про це molbuk.ua повідомила керівниця Центру обслуговування споживачів "Чернівціводоканалу" Оксана Побєда.

"У лютому було надіслано боржникам 1379 попереджень у зв’язку з наявною заборгованістю на суму 14 мільйонів гривень. Цього ж місяця
боржники сплатили 861 тисячу гривень. У березні вже було надіслано боржникам 3,5 тисячі попереджень про обмеження водопостачання, які заборгували майже 18 мільйонів гривень за воду. Після цього боржники почали активніше розраховуватися з боргами. У лютому сума сплат від боржників склала 2,3 мільйона гривень", - розповідає Оксана Побєда.

Читайте також: На Буковині масово відключають від електрики через борги: як цього уникнути

Від водопостачання "Чернівціводоканал" відключило 47 споживачів. За два місяці заборгованість знизилася на три мільйони гривень.

Споживачів попереджають за 30 днів і лише після цього від’єднують від водопостачання. Багато людей за цей період сплачують, адже повторне під’єднання до водопостачання після сплати боргу коштує 2953 гривні.

Значну частину відключень робили у приватних будинках. Але у водоканалі наголошують, що це можуть робити й у квартирах багатоповерхівок.

"Наші бригади вже працювали в селі Чагор, поблизу дослідної станції на вулиці Яблунівській. Зараз перейшли в район Роші, вулиць Буковинської та Кармелюка. Орієнтовно бригади здійснюють відключення двічі на тиждень. Щодня це не менш як сім адрес", – каже Оксана Побєда.

Робота ця буде тривати, бо наразі побутові споживачі заборгували "Чернівціводоканалу" майже 50 мільйонів гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар