Укроборонпром переплачував за російські комплектуючі у 2 – 3 рази, – СБУ

 
Укроборонпром переплачував за російські комплектуючі у 2 – 3 рази у 2015 – 2019 роках
Підприємства держконцерну Укроборонпром у 2015 – 2019 роках через іноземні фірми-прокладки закуповували російську продукцію військового призначення за завищеною у 2 – 3 рази ціною.
 
В межах досудового розслідування кримінальної справи слідчі СБУ звернулись до Шевченківського райсуду Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до документів Шевченківської райдержадміністрації у Києві. Про це повідомляє liga.net з посиланням на матеріали досудового розслідування Головного слідчого управління СБУ.
У документах мовиться, що спецекспортери в інтересах українських оборонних підприємств укладали імпортні контракти на поставку комплектуючих з іноземними компаніями: ОАЕ, Чехією, Великою Британією, Кіпром і т. п.
Фактично в Україну поставлялася продукція військового призначення та подвійного використання, виготовлена ​​на санкційних підприємствах Росії – так звана схема обходу прямих поставок. Вартість таких поставок була завищеною удвічі або й втричі.
Зокрема, дочірнє підприємство Укроборонпрому – "Спецтехноекспорт" – у період з лютого 2018 по червень 2019 року перерахувало за агентським договором на рахунки компанії Kalipsum Plus SRO (Чехія) 4,1 мільйона доларів.
Крім того, протягом 2015 – 2019 років невстановлені особи організували механізми розкрадання держкоштів Укроборонпрому. Для цього використали іноземні "фірми-прокладки" при купівлі – продажу компаніями концерну комплектуючих і запчастин.
Одна з таких іноземних компаній – Slige S.R.O. (Чехія), яку зареєстрували в червні 2009 року. Вона займається поставками медичного обладнання та устаткування для енергетичних установок.
Пресслужба концерну в коментарі "Європейській правді" повідомила, що Укроборонпром повністю сприяє слідству СБУ у справі про закупівлі експортерами російської продукції військового призначення для підприємств концерну, надає у повному обсязі необхідну слідству інформацію та документи.

Що відомо про розслідування журналістів щодо корупції в Укроборонпромі

  • У лютому 2019 року розслідувачі з проєкту Bihus.Info з'ясували, що Ігор Гладковський – син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою причетні до масштабної корупційної схеми в Укроборонпромі.
  • За даними журналістів, вони контрабандою поставляли оборонним підприємствам України російські деталі або деталі з українських військових частин.
  • Поставки відбувались через фірми-прокладки за завищеними в 2 – 4 рази цінами.
  • За даними журналістів, розмір розкрадань становив щонайменше 250 мільйонів гривень.
  • З розслідування також випливало, що до корупційних оборудок причетні і сам Олег Гладковський, екскерівник "Укрспецекпорту" і ексглава "Укроборонпрому" Павло Букін, директори підприємств та інші посадовці держконцерну.

1 коментар:

  1. You should see how my partner Wesley Virgin's tale begins with this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

    Wesley was in the army-and soon after leaving-he found hidden, "SELF MIND CONTROL" secrets that the CIA and others used to get whatever they want.

    These are the same secrets lots of celebrities (notably those who "come out of nothing") and the greatest business people used to become rich and famous.

    You've heard that you only use 10% of your brain.

    Mostly, that's because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

    Maybe this thought has even occurred IN YOUR very own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind seven years ago, while riding a non-registered, beat-up garbage bucket of a car without a license and with $3.20 on his debit card.

    "I'm so frustrated with going through life check to check! When will I get my big break?"

    You've taken part in those types of thoughts, right?

    Your success story is waiting to happen. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

    Take Action Now!

    ВідповістиВидалити