Зник журналіст із компроматом на Захарченка


Зник журналіст із компроматом на Захарченка
Роман Манекін, російський і український журналіст. Останнім часом — консультант самопроголошеної ДНР. Фото: соцмережі
В окупованому Донецьку зник колишній російський журналіст Роман Манекін. Зниклий вважав Україну непричетною до вбивства бойовика Мотороли, збирав компромат проти голови так званої ДНР Олександра Захарченка і складав списки ув`язнених ним добровольців з Росії. Про це повідомили російські ЗМІ.


Манекін — уродженець Донецька. Писав для багатьох видань, від "Газети по-донецьки" до "Московського комсомольця" і ВВС. З початком бойових дій із зброєю в руках взяв активну участь у "руській весні" , пропагандував "руський мир" і служив консультантом "уряду ДНР". Але розчарувався в ідеалах режиму на окупованих територіях, засуджував грабунки ы безсудні вбивства. За що два роки тому був звинувачений у шпигунстві на користь України. Вийшовши з захарченківського "підвалу", екс-журналіст став сам відвідувати тюрми і піклувався про засуджених "судом республіки" російських добровольців.
28 вересня Манекіна викрали із свого будинку особисті охоронці Захарченка і після обшуку разом із дружиною кинули до машини. Потім дружину випустили, а місце перебування самого "консультанта" досі невідоме. Його друзі-сепаратисти натякнули, що Манекін надто багато знав про справи Захарченка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонений журналіст Асєєв розказав про життя у бойовиків
"В особистому листі він написав мені про Моторолу, - розповів "МК" екс-міністр так званого аграрного міністерства ДНР Олексій Красильников, - імен не називав, але сказав, що це точно не українські ДРГ."
Також Красильников надрукував своє листування із Манекіним, де той заявив, що склав списки 300 громадян Росії в "тюрмах ДНР". Ще Манекін збирав інформацію про гуманітарну катастрофу в ОРДО.
"Розвал економіки, побори з комерсантів і цілковиті злидні, - написали з цього приводу сепарські ЗМІ, - а Роман не міг мовчати, він що думав, те й казав."
Всі документи з дому зникли. Ряд терористів, які підтримували Манекіна у боротьбі із Захарченком, попросили Москву дати пояснення. В самій ДНР викрадення незручного журналіста не коментують.

Немає коментарів:

Дописати коментар