Фото з відкритих джерел

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя заявив, що США і Україна висловили неготовність працювати з текстом проекту резолюції про розміщення охоронної місії ООН на Донбасі, при цьому Київ може представити альтернативний документ. Про це повідомляє ТАСС.
"Цей проект вже обговорювалося в рамках Ради Безпеки, на нього була реакція з боку партнерів. Ми пропонували роботу за текстом цього проекту, але делегації України і Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі по тексту працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а можливо в українців буде і контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі", - сказав Небензя.
Дипломат зазначив, що Україна вже давно ходила з цим питанням".

Новини за темою: У РФ і ОРДЛО відреагували на слова Меркель про введення миротворців на Донбас і санкції

"Я можу тільки припустити, що президент Порошенко, який буде брати участь у сесії Генасамблеї, щось на цю тему говорити. Що, ми поки не знаємо, але здогадуємося", — додав постпред.
Небензя додав, що обговорення російського проекту на даний момент не відбувається і навряд чи буде вестися найближчий тиждень.
Нагадаємо, нещодавно президент РФ Володимир Путін заявив, що присутність миротворців ООН на Донбасі пішло б на користь у вирішенні конфлікту на сході України, і доручив російському МЗС внести відповідний проект резолюції на розгляд РБ ООН.
У той же час представник України на переговорах у Мінську, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що мови про миротворців тільки уздовж лінії розмежування бути не може.

Новини за темою: Меркель: Ініціатива Москви про введення миротворців на Донбас цікава, але не означає зняття санкцій з РФ

"Миротворці повинні бути введені на всю окуповану росіянами територію, щоб моніторити ситуацію з безпекою і демілітаризацією. Їх мандат повинен закінчуватися на українсько-російському кордоні", - вважає Геращенко.
За повідомленням ЗМІ бойовиків "ДНР", ватажок угруповання Олександр Захарченко заявив про необхідність "обговорювати" пропозицію Путіна. "У будь-якому випадку ми готові обговорювати зазначену ініціативу і наполягаємо, що без схвалення з боку "ДНР" і "ЛНР" ніякі зміни у форматі з врегулювання неможливі", - вважає він.
У свою чергу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив про те, що миротворча місія ООН в разі введення на Донбас повинна розташовуватися на російсько-українському кордоні, а участь у ній представників Росії неможливо.
Пізніше Росія направила голові Ради безпеки ООН Текеде Алему, генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу проект резолюції про розміщення миротворців на лінії зіткнення на Донбасі.