т Євросоюз має підготуватися до другої хвилі коронавірусу - Єврокомісія


Євросоюз має підготуватися до другої хвилі коронавірусу - Єврокомісія
Євросоюзу радять підготуватися до другої хвилі коронавірусу. Фото: Reuters
Країни-члени Євросоюзу повинні готуватися до можливого початку другої хвилі поширення коронавірусу Covid-19.


Зараз Європейський центр по запобіганню хвороби і контролю (ECDC) працює над аналізом ситуації з урахуванням можливої ​​другої хвилі Covid-19 і над заходами, які повинні прийматися в зв'язку з цим, сказав представник Єврокомісії з питань охорони здоров'я та харчової безпеки Стефан де Кеєрсмакер , повідомляє Укрінформ.
"Виходячи з останніх оцінок ризиків, які були зроблені ECDC, країни-члени повинні підготуватися до можливої ​​другої хвилі інфекції та використовувати всі можливості для зміцнення існуючої системи спостереження", - сказав Стефан де Кеєрсмакер.
Всі громадяни ЄС мають розуміти: нова хвиля можлива, навіть якщо початкова інфекція буде успішно подолана.
Стефан де Кеєрсмакер зазначив, що щотижня міністри з охорони здоров'я країн Євросоюзу спілкуються з профільним єврокомісаром Стелою Кіріакідес в режимі відеоконференції і координують зусилля в боротьбі з пандемією, включаючи обмін інформацією про наявність індивідуального захисного обладнання та медичних приладів для допомоги хворим.
Ця інформація, а також стан і завантаженість наявних медичних установ оцінюються, за його словами, з точки зору готовності до можливої ​​другої хвилі коронавірусу.

Немає коментарів:

Дописати коментар