Рада не виконає сьогодні жодної з вимог протестувальників, тому ми залишаємося, – Найєм

Нардеп від БПП Мустафа Найєм заявив, що 17 жовтня Верховна Рада не планує виконувати вимоги протестувальників, що зібралися під її стінами. Відтак, активісти планують перебувати біля Ради, допоки не будуть виконані їхні вимоги.
 
Про це Найєм написав у своєму Facebook.
Зазначимо, що 17 жовтня, у Києві під стінами Верховної Ради відбувається масштабний мітинг. Головні вимоги протестувальників: створення антикорупційного суду, зміна виборчої системи та скасування депутатської недоторканності.
Погані новини. Щойно вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жодної з наших вимоги. Лідери БПП і НФ готові включити до порядку денного четверга дві з наших вимоги: скасування недоторканності і закони про вибори,
– мовиться у повідомленні нардепа.
"Їх план – зіштовхнути лобами тих, хто за велику політичну реформу і тих, хто за медичну реформу. Це лицемірство і провокація. У більшості ті, хто зараз стоять на вулиці і вимагають політичних реформ, є прихильниками Уляни Супрун та медичної реформи. Я особисто за неї агітував, віддам свій голос і зроблю все від мене залежне, щоб вона була прийнята", – додав Найєм.
Він також зазначив, що президент обіцяв внести до Ради законопроект про антикорупційний суд ще в грудні 2016 року. А обіцянка про скасування депутатської недоторканності лунали протягом 20 років.
"Сьогодні всі ці закони лежать в парламенті. Для їх розгляду необхідно всього кілька годин. Але вони свідомо доводять ситуацію до протистояння. Причина проста – страх. Їм простіше провокувати на вулиці, ніж стримати свої обіцянки. Розкол іде не на вулиці. Розкол іде в цій залі", – висловив переконання політик.
"Ми залишаємося і будемо домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно", – резюмував Найєм.

Джерело: 24 Канал

Немає коментарів:

Дописати коментар